ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Correctional Association of Korydallos I Prison

www.korydallosca.gr 
korydallosca@gmail.com 

Κορυδαλλός, 4-3-2023
Αρ. Πρωτ.: 86



Άκρως επικίνδυνη και προκλητική η μεθοδευμένη μαζική μετακίνηση-μετάθεση 11 δόκιμων εργαζομένων -πρώτης γραμμής- προς ταΚαταστήματα των εκλογικών περιφερειών τους την ίδια στιγμή που οι κρατούμενοι σε διαφορετικές πτέρυγες στασιάζουν -επί μήνες- αντιδρώντας στην αναθεώρηση του Σωφρονιστικού Κώδικα και ενώ ήδη η πληρότητα στο Κατάστημα αγγίξε το 140% (1800+ κρατούμενοι).

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας υπολογίζει το προφανές: ότι καθημερινά εκατοντάδες κρατούμενοι και πολίτες (ασυνόδευτοι) νομίμως συρρέουν και κυκλοφορούν στους διαδρόμους της φυλακής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μια χούφτα υπάλληλοι προσπαθούν να ελέγξουν για να διασφαλίσουν την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος.

Δυστυχώς, η τραγική επικαιρότητα σε προεκλογική περίοδο μάλλον εκλαμβάνεται από το Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ως μια ευκαιρία ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων για αυτό και απέστειλε και έγγραφο για άμεση εκτέλεση των φύλλων πορείας λίγο πριν τη προκήρυξη εκλογών και πριν την ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών που θα διασφάλιζαν την κάλυψη -έστω-κάποιων κενών που δημιουργούν η μαζική αποχώρηση εργαζομένων και οι πάγιες ελλείψεις.

Η ασφάλεια των κρατουμένων και των πολιτών που εισέρχονται στο Κατάστημα έγκειται πλέον στο επανασχεδιασμό που οφείλει να προβεί ο φορέας με τη διοίκηση βασιζόμενοι στο ελάχιστο προσωπικό που θα απομείνει. 

Εμείς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουμε τη συμπαιγνία πολιτικών, υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών παραγόντων για την μαζικότερη αποψίλωση εργαζομένων του Κορυδαλλού Ι των τελευταίωνδεκαετιών και ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε θα εργαστούμε απλήρωτοι και θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου αν υπό αυτές τις συνθήκες εκτεθεί εργαζόμενος σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δυστυχώς, οδεύουμε προς τις εκλογές και στη θύμηση μας επανέρχεται το τέλος της προηγούμενης πολιτικής διακυβέρνησης όπου η φυλακή των ελάχιστων εργαζόμενων και των υπεράριθμων κρατουμένων στασίαζε, ο εγκλεισμός στα κελιά δεν πραγματοποιούταν και ο τότε Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι ΄΄παράγοντες΄΄ του Υπουργείου μας προέτρεπαν να μην συνομιλούμε με δημοσιογράφους γιατί έτσι  ́ βλάπτουμε προεκλογικά την εικόνα και το έργο της τότε

Κυβέρνησης.... για τη βία, την ανομία, τους ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς των εργαζόμενων και τις σουίτες με κυνισμό μας είχε δηλώσει ότι  ́ εγώ δεν πρέπει να τα γνωρίζω αυτά ...

Και εμείς εγκαίρως γνωστοποιούμε, εύλογα αναρωτιόμαστε: είστείδιοι με εκείνους ή θέλετε να τους μοιάσετε;


Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
                                                                                                            α/α

Μαριος Οικονομάκης                                                                   Χαντζάρας Διονύσης

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment